HRW
NOS Nieuws

Rusland boos op Amnesty: clichés en nepinformatie

Een vernietigend rapport van Amnesty International over de Russische bombardementen in Syrië is door Rusland van tafel geveegd. Het rapport staat vol vooroordelen en bevat tal van ongegronde beweringen, aldus Moskou.

In het rapport stelt Amnesty dat tussen september en november 200 burgers zijn omgekomen bij Russische aanvallen op burgerdoelen en dat de Russen bij een aantal bombardementen ongeleide clusterbommen hebben gebruikt. Daarmee is Rusland mogelijk schuldig aan oorlogsmisdaden, aldus de mensenrechtenorganisatie.

AFP
Het Russische ministerie van Defensie bekritiseerde vanmiddag een rapport van Amnesty International

In eerste instantie had Moskou via de woordvoerder van president Poetin nog laten weten dat de beschuldigingen uitgezocht zouden worden. Daar had het Russische ministerie van Defensie uiteindelijk niet veel tijd voor nodig. "Afgezaagde clichés en nepinformatie", zo liet het ministerie vanmiddag weten. Het spreekt bovendien tegen dat er clusterbommen worden gebruikt.

Vorige week stelde ook Human Rights Watch al dat de Russen bij zeker twintig bombardementen clusterbommen hadden gebruikt. Moskou ontkende dit toen eveneens en zei zich aan internationale wetten te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl