NOS NieuwsAangepast

NOS Festival van het Nieuws bijwonen? Meld je aan

De NOS viert volgende maand de verjaardag van drie programma's en daarom komt de redactie op zondag 10 januari van de nieuwsvloer af om het publiek op te zoeken. Op twee locaties in mediastad Hilversum - de JT Bioscoop aan de Markt en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Media Park - organiseren we het NOS Festival van het Nieuws. Een publieksmanifestatie waarbij de NOS de deuren openzet voor iedereen die eens 'n kijkje achter de schermen wil nemen.

In januari zijn er maar liefst drie NOS-verjaardagen tegelijk: het NOS Journaal bestaat 60 jaar, Met het Oog op Morgen bestaat 40 jaar en het NOS Jeugdjournaal bestaat 35 jaar. Dat vieren we op zondag 10 januari met een dag vol unieke kijkjes achter de schermen, meet-and-greets met onze presentatoren en leuke activiteiten waarbij je zelf kan ervaren hoe het is om bij de NOS te werken.

Correspondenten en verslaggevers

Zo kan het publiek vragen stellen aan NOS-correspondenten Sander van Hoorn (Midden-Oosten), Wouter Zwart (Washington), Marieke de Vries (China) en Joris van Poppel (België). Er zijn oud-presentatoren en verslaggevers Kees van Dam, Martijn Bink, Xander van der Wulp en Edwin van den Berg vertellen over hun werk. Je kunt je eigen Journaal-uitzending of een eigen tune voor Met het Oog op Morgen opnemen of selfies maken in het Jeugdjournaal-decor.

Alle uitzendingen van NPO Radio 1 komen op deze dag vanaf het festivalterrein en zijn bij te wonen. En buiten kun je de speciale opname-trucks bekijken die NOS Nieuws inzet voor grote evenementen zoals Serious Request, Koningsdag en de Elfstedentocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl