ANP

Warenhuis V&D neemt voorlopig geen cadeaubonnen meer aan. Ruilen van artikelen was eerder vandaag ook niet mogelijk. Dat laatste kan inmiddels weer wel, zei advocaat Willem-Jan van Andel van V&D in het NOS Radio 1 Journaal

Het weigeren van de bonnen is een gevolg van de financiële problemen bij het warenhuis. De winkels blijven voorlopig geopend. V&D heeft extra beveiligers ingezet, voor het geval er onenigheid ontstaat in de winkels met klanten of leveranciers die hun spullen terughalen.

Waardebonnen uit kerstpakketten

Sommige mensen hebben een kerstpakket gekregen met daarin een waardebon van V&D. Zo mochten medewerkers van de Universiteit Twente kiezen voor cadeaubonnen van onder meer V&D. Op bonnen van V&D staat ironisch genoeg 'Zoek het zelf maar uit'. 

"Nou heb ik een V&D-cadeaubon, dus ik wou even gaan kijken'

Klanten die artikelen wilden ruilen, kwamen vandaag voor niets naar de winkel. "Retourneren is niet mogelijk, zeiden ze. Ik vind eigenlijk dat je dan de hele winkel moet sluiten", zegt een bezoekster van het filiaal in Utrecht . 

De bewindvoerders van V&D kunnen beslissen dat cadeaubonnen wel weer worden aangenomen, maar of dat gaat gebeuren is nu nog niet bekend.

Cadeaukaart van V&D V&D

STER reclame