ANP

Booking.com is opnieuw op de vingers getikt vanwege de prijsafspraken die de boekingssite maakt met hotels. De Duitse mededingingsautoriteit zegt dat booking.com alle contracten met Duitse hotels voor 31 januari moet aanpassen.

Eerder dit jaar oordeelde de Duitse kartelwaakhond al dat booking.com niet langer de laagste prijs en beste reserveringsvoorwaarden mag opeisen. Die worden op de boekingssite aangeboden als een "laagsteprijsgarantie". In juni paste de boekingssite als gevolg van de uitspraak de contracten met hotels in Duitsland gedeeltelijk aan.

Op hun eigen website mogen hoteliers van booking.com echter nog steeds geen kamers aanbieden tegen een lagere prijs dan op de boekingssite. Ook die afspraak moet worden geschrapt, zegt de Duitse mededingingsautoriteit. 

Verstikkend

Koninklijke Horeca Nederland zei in april dat ook Nederlandse hoteliers de afspraken met boekingssites vaak als verstikkend ervaren. Het afschaffen van de laagsteprijsgarantie zou zorgen voor meer marktwerking en transparantie.

In Duitsland loopt ook tegen boekingssite Expedia een procedure. Concurrent HRS heeft vorig jaar zijn boekingsvoorwaarden moeten aanpassen.

STER reclame