SBS6
NOS Nieuws

Moeder uit Oirsbeek tegen zoon: zeg niet dat ik dood ben

De man uit Oirsbeek die zijn dode moeder thuis in een zelfgemaakte kist bewaarde, deed dat in haar opdracht. Dat zei hij in een gesprek met het actualiteitenprogramma Hart van Nederland van SBS6.

De vrouw overleed in 2013; ze was toen 93 of 94 jaar oud. Ze werd sinds die tijd vermist. Vorige week donderdag werd de kist met het stoffelijk overschot gevonden. Haar zoon die bij haar in huis woonde, werd gearresteerd. Vandaag werd hij vrijgelaten. Hij wordt niet meer verdacht van moord of doodslag.

Niet naar het ziekenhuis

In het gesprek met Hart van Nederland vertelde zoon Piet (62) dat zijn moeder ziek werd. Zij wilde niet dat hij de dokter belde. "Ze wilde niet naar het ziekenhuis. Daarbij had zij ook gezegd: jongen, zeg tegen niemand dat ik dood ben. Ze wilde niet dat ik in een situatie terechtkwam waarin ik het huis moest opgeven, niet meer voor de katten kon zorgen, niet meer auto kon rijden, en ik alleen maar van een uitkering kon leven. Ik wilde de wens van mijn moeder respecteren."

Geen twijfel

De zoon maakte ook duidelijk dat hij nooit aan zijn beslissing heeft getwijfeld. Wel moet hij toegeven: "Ik wist dat die dag zou komen, dat er iemand aan de deur zou komen en vragen stellen. Dit is ook niet normaal. Een overlijden hoor je aan te geven. Ik heb gekozen voor wat ik gedaan heb."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl