Blatter en zijn pleister sieren voorpagina's

Sepp Blatter AFP

De pleister, het ongeschoren gezicht en de haast wanhopige blik in zijn ogen. Sepp Blatter is voor veel internationale media vandaag een dankbaar onderwerp om mee uit te pakken. De geschorste FIFA-voorzitter, die gisteren vernam dat hij de komende acht jaar geen functie mag uitoefenen in de voetbalwereld, siert veel voorpagina's. 

De Amerikaanse krant The New York Times kent geen enkele genade voor de 79-jarige Zwitser en serveert hem af in een analyse. "Blatter is een gevallen heerser, gehuld in zelfmedelijden."

New York Times over Sepp Blatter New York Times

In Duitsland constateert de Süddeutsche Zeitung dat Blatter zijn eigen graf heeft gegraven, want uitgerekend de commissie die hij zelf in het leven riep, schorst hem nu voor acht jaar. "En hij valt wel erg diep."

De BBC voert Greg Dyke op, voorzitter van de Engelse voetbalbond. Hij ziet de schorsingen voor Blatter en Michel Platini als "het einde" voor beide voetbalbobo's. "Ik heb geen enkele sympathie voor Blatter. Ik vind het triest dat hij zich vereenzelvigde met de FIFA", aldus de Engelse evenknie van Michael van Praag.

Süddeutsche Zeitung over Blatter Süddeutsche Zeitung

Ook CNN toonde de pleister prominent op zijn website, maar liet vooral Blatter zelf aan het woord. "Waarvoor ben ik acht jaar geschorst?", vroeg de Zwitser zich af tijdens de persconferentie. "Het spijt mij. Het spijt mij. Het spijt mij dat ik nog steeds een soort boksbal ben", aldus Blatter.

Waar de pleister voor diende? Hij zou een moedervlek hebben laten weghalen.  

CNN over Sepp Blatter CNN

STER Reclame