De begrafenis van Samir Qantar in Beiroet EPA

Hezbollah dreigt Israël met vergelding van raketaanval

time icon

Hezbollah-leider Nasrallah heeft vergelding aangekondigd voor de dood van zijn collega-strijder Samir Qantar. De Libanees Qantar kwam gisteren in Damascus om bij een raketaanval, die vrijwel zeker het werk was van Israël, dat zelf elk commentaar weigert.

In een zuidelijke voorstad van Beiroet werd Qantar vandaag begraven met eerbetoon dat gebruikelijk is bij hoge leiders van Hezbollah.

"Samir was een van ons en een commandant van ons verzet. Wij hebben het volste recht om zijn moord te vergelden op het tijdstip en de plaats die ons goeddunkt", zei Nasrallah een paar uur na de begrafenis op de Libanese televisie.

Gisteren kwamen in Israël drie raketten neer die waren afgevuurd in Libanon, vermoedelijk door Hezbollah. Israël sloeg daarop terug met een granaatbeschieting.

Ruil

Qantar zat bijna 30 jaar gevangen in Israël. In 1979 pleegde hij als 17-jarige in Israël een aanslag waarbij vier doden vielen. In 2008 kwam hij vrij bij een gevangenenruil met Hezbollah.

Na zijn vrijlating zou hij zich hebben aangesloten bij de sjiitische Hezbollah-beweging, die in Syrië meevecht aan de kant van het regime van president Assad.

STER Reclame