Geert Wilders
NOS Nieuws

Wilders antwoordt politiek en pers: krijg de rambam

PVV-leider Wilders voelt er niets voor om afstand te nemen van zijn oproepen aan de bevolking om in verzet te komen tegen de komst van meer vluchtelingen. Zijn antwoord in een tweet vanaf zijn vakantieadres is kort en krachtig: "Politiek en pers kunnen de rambam krijgen."

Verder twittert hij: "Neem zelf lekker afstand van jullie lafheid en verraad van Nederland aan de islam. Sukkels."

In Den Haag hadden verschillende politici aangedrongen op een reactie van de PVV-leider op gebeurtenissen zoals het geweld bij het gemeentehuis in Geldermalsen. Daar werd een vergadering over de komst van een groot azc onmogelijk gemaakt door een bestorming van het raadhuis en het gooien met stenen en vuurwerk.

Verder werd een Somalisch gezin in Pannerden belaagd. Hun huis werd bekogeld met zwaar vuurwerk en er werd een opruiend pamflet opgehangen met een foto van Wilders en daaronder de tekst "Dit is pas het begin!!!"

Ook werd dit weekend een moskee in Dordrecht bezet door de groep Identitair Verzet, die spandoeken ophing met teksten als 'Minder, minder' (met een verwijzing naar het door Wilders uitgelokte scanderen over minder Marokkanen).

Hoop

Collega-politici vinden dat Wilders duidelijk afstand moet nemen van dit soort gewelddadige acties. Onder anderen vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) en Gert-Jan Segers, leider van de ChristenUnie, hadden gehoopt dat Wilders zich van de acties zou distantiëren.

D66-leider Pechtold vond een reactie van de PVV-leider ook op zijn plaats, maar tegen NRC Handelsblad voorspelde hij al: "Zijn antwoord zal zijn: ik moet helemaal niks.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl