NOS Sport Handbal

Handbalsters komen op Schiphol uit hun roes

ANP

De Oranje-handbalsters zijn terug in Nederland na de zilveren medaille bij het WK in Denemarken. Op Schiphol werden ze onthaald door groepen supporters en leden van de handbalbond, die iedere speelster een kus en een bloemetje gaven.

De handbalsters waanden zich bekende Nederlanders, en eigenlijk zijn ze dat nu ook. "Dit is wel een beetje overweldigend", zei keepster Tess Wester. "Allemaal mensen die je nog nooit hebt gezien en je naam kennen en weten wie je bent. Dat is wel echt hilarisch."

Ook bondscoach Henk Groener was onder de indruk van de handbalhype in Nederland. "Daar zit je in een bubbel. Je leeft van wedstrijd tot wedstrijd. Thuis op de bank beseft iedereen straks pas wat er is gebeurd."

Handbaldames als winnaars onthaald op Schiphol

De finale werd vrij kansloos verloren van Noorwegen, maar inmiddels heeft de teleurstelling plaatsgemaakt voor trots. "We hebben zilver gewonnen, en niet goud verloren. We hebben het maximale eruit gehaald", aldus Groener.

Over het maximale gesproken, Nycke Groot zit aan haar taks. "Iedereen is blij en moe. Ik heb vannacht maar een uurtje geslapen. Ik ga zo mijn bed in."

Rio

In maart, als de handbalsters weer helemaal uitgerust zijn, wacht de volgende klus: het olympische kwalificatietoernooi. Aan vertrouwen geen gebrek. Groener: "Er is niemand bij ons die eraan twijfelt dat wij ons dan gaan plaatsen voor Rio."

Zo bereikte Nederland de finale van het WK handbal Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame