De cast van een nieuw Harry Potter-toneelstuk is bekendgemaakt. 'Harry Potter and the Cursed Child' speelt zich af negentien jaar na de laatste Harry Potter-film. De volwassen Hermelien Griffel wordt gespeeld door de zwarte actrice Noma Dumezweni en daar zijn veel mensen laaiend enthousiast over.

Ook J.K. Rowling, schrijfster van de razend populaire boeken, is blij met de cast. "Ik kan niet wachten om te zien hoe zij de volwassen Harry, Ron en Hermien tot leven brengen", zegt ze tegen de BBC.

Andere Potter-fans vinden het nog een beetje raar dat Dumezweni niet lijkt op Emma Watson, de actrice die de jonge Hermelien speelde in de films. 

Harry Potter is op het toneel niet meer de jonge held uit de boeken en films, maar een vader van drie kinderen en "een overspannen werknemer van het ministerie van Magie", laten de producers weten.

De boeken en films over de jonge tovenaarsleerling waren begin deze eeuw enorm populair. De laatste film van de reeks had op de eerste dag een recordopbrengst in Amerika en Canada. Dat record werd een paar dagen geleden gebroken door de nieuwste Star Wars-film.

STER reclame