Frank de Boer
NOS Voetbal

De Boer: het gaat om 8 mei

Ajax-trainer Frank de Boer is opgelucht dat zijn ploeg het jaar ondanks een weinig overtuigend optreden tegen De Graafschap (2-1) met drie punten heeft afgesloten. "Als Feyenoord verliest en we moeten tegen de hekkensluiter moest ik er niet aan denken dat we met één of geen punt de winterstop zouden ingaan", aldus De Boer.

"Vooral de eerste helft was pover van onze kant", ging De Boer verder. "We stonden niet goed en elke tweede bal was voor De Graafschap. We waren niet scherp. In de tweede helft stonden we beter en hadden we ze bij de strot. We hadden genoeg kansen om afstand te nemen, maar als het verschil maar één doelpunt is, zit je niet rustig op de bank."

"Het is lekker om nu koploper te zijn, maar die wintertitel heeft geen waarde", vervolgde de trainer van Ajax. "Het gaat om 8 mei. Dan moeten we bovenaan staan. We hebben nog een lange weg te gaan."

De Boer: nog lange weg te gaan

Matchwinner Riechedly Bazoer sloot zich aan bij de analyse van zijn coach. Over de rake volley waarmee hij Ajax de drie punten bezorgde, zei hij: "Ik dacht niet na en nam de bal vol op mijn pantoffel. Ik maak ze vaak zo op trainingen, maar op trainingen is er geen druk. Ik moet het ook in het stadion laten zien."

Met zijn fraaie goal beëindigde de 19-jarige Bazoer het voor hem memorabele jaar van zijn doorbraak in stijl. "Zo is het. Het was een mooi jaar, met mijn debuut in Oranje", aldus Bazoer.

Bazoer: niet nadenken, vol op pantoffel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl