Blijdschap bij Nick van der Velden

Willem II is thuis Roda JC de baas

Willem II heeft de eerste helft van het seizoen afgesloten met een 3-2 thuiszege op Roda JC. De Tilburgers, die al vijf wedstrijden ongeslagen zijn, klommen daardoor naar de dertiende plaats in de eredivisie.

Roda wacht inmiddels al dertien eredivisieduels op een overwinning. De Limburgers pakten voor het laatst drie punten op 30 augustus, toen met 1-0 werd gewonnen bij AZ.

Twee goals Dries Wuytens

Na luttele minuten mocht Roda voor het eerst in dit eredivisieseizoen een strafschop nemen. Nadat Tomi Juric was neergelegd door Frank van der Struijk schoot de aanvaller zelf raak vanaf de stip.

Willem II boog nog voor rust zijn achterstand om dankzij twee treffers van Dries Wuytens. De Belg schoot raak uit een niet goed verwerkte hoekschop vanaf links en kopte binnen uit een corner van rechts van zijn broer Stijn.

Van der Velden tekende kort na de pauze voor de 3-1. Hij werd door Erik Falkenburg in de loop aangespeeld en stiftte de bal over doelman Van Leer heen.

Griffiths brengt spanning terug

Het duel leek gespeeld, want Roda werd slechts sporadisch gevaarlijk. Toch kwam halverwege de tweede helft de spanning terug dankzij Rostyn Griffiths. De Australiër kopte raak na aarzelend ingrijpen van doelman Kostas Lamprou.

Roda drong daarna nog wel aan, maar de counters van Willem II leverden meer gevaar op. Zo verzuimden Falkenburg, Richairo Zivkovic en Robert Braber om het duel op slot te gooien.