Bartholomew Ogbeche heeft Cambuur op voorsprong gezet

Cambuur boekt tweede overwinning in acht dagen

Na een povere eerste helft van het seizoen gaat SC Cambuur toch met een goed gevoel de winterstop in. Een week nadat thuis tegen NEC de eerste zege van het seizoen was geboekt, wonnen de Friezen opnieuw. Nu werd met 4-1 gewonnen bij Excelsior, waarmee de eerste uitzege sinds 13 december vorig jaar een feit was.

Cambuur zorgde in de eerste helft voor meer gevaar en kwam op voorsprong via Bartholomew Ogbeche. De Nigeriaan, die eerder al een grote kans had gemist, schoot van afstand fraai raak via de binnenkant van de paal.

Excelsior kon in de eerste helft niet imponeren, maar met Nigel Hasselbaink en Kevin Vermeulen als verse krachten toog het na rust direct furieus ten aanval.

Ogbeche beslist duel

Al enkele minuten na de pauze raakte Tom van Weert van dichtbij de lat, waarna de thuisclub nog meer kansen kreeg op de gelijkmaker. Zo kopte Sander Fischer over en verzuimde Van Weert te profiteren van een misverstand tussen Wessel Dammers en doelman Leonard Nienhuis.

Ogbeche was er aan de andere kant wel als de kippen bij om verdedigend geschutter af te straffen. Fischer ging in de fout bij een voorzet van Sander van de Streek, waarna hij eenvoudig zijn negende treffer van het seizoen maakte.

Excelsior kon zich niet meer oprichten en Cambuur vergrootte zijn voorsprong. Jack Byrne rondde een combinatie met Sander van de Streek af en Jamiro Monteiro trof doel uit een voorzet van Furdjel Narsingh.

In de extra tijd redde Vermeulen de eer nog voor Excelsior. Hij profiteerde van slecht verdedigen van Vytautas Andriuskevicius.