Maxime Lestienne na PSV-PEC Zwolle Pro Shots

Maxime Lestienne en Jeroen Zoet zijn in de nacht van zaterdag op zondag betrokken geweest bij een incident in het centrum van Eindhoven. Beide spelers van PSV zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. 

Lestienne en Zoet zijn inmiddels weer vrijgelaten en hebben een boete gekregen. Er is geen aangifte tegen de twee spelers gedaan.

PSV heeft het incident zondagmiddag intern besproken met de voetballers. Algemeen directeur Toon Gerbrands en trainer Phillip Cocu waren bij dat gesprek aanwezig. "Ze hebben hun excuses aangeboden en die hebben we geaccepteerd", zegt Gerbrands op de site van PSV.

Betrokkenheid

PSV verklaart verder dat Lestienne meerdere malen werd lastig gevallen, wat leidde tot duw- en trekwerk. Toen de politie hem daarvoor wilde oppakken, probeerde Zoet zijn ploeggenoot te beschermen. Volgens de agenten gebeurde dat niet op een juiste manier.

"We beseffen dat we niet juist hebben gehandeld en wij hebben er dan ook spijt van", laat Zoet weten via PSV.nl. Gerbrands concludeert dat 'Lestienne en Zoet er weer eens mee zijn geconfronteerd dat ze in een glazen huis leven en dat daar een bepaald voorbeeldgedrag bij hoort'.

Ook twee vrouwen en een andere man werden aangehouden omdat ze de aanhouding van de Belgische vleugelaanvaller wilden verhinderen. De politie wil niet zeggen of de vrouwen de partners zijn van de voetballers.

Taxistandplaats

De vechtpartij ontstond rond 4.15 uur nabij een taxistandplaats en is door veel omstanders gezien. Het publiek dreigde zich ook tegen de politie te keren. De aanleiding voor de vechtpartij is niet duidelijk. Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan en is door de politie ook niet meer gevonden. Zoet en Lestienne zijn zondagmiddag weer vrijgelaten.

Voorzet

Lestienne maakte zaterdagavond zijn rentree bij PSV, na maanden van privéproblemen. De Belg gaf in het met 3-2 gewonnen duel met PEC Zwolle de voorzet waaruit Luuk de Jong de winnende treffer maakte.

STER reclame