EPA

De Keniaanse politie doet onderzoek naar een verdacht pakketje, dat werd gevonden in een toestel van Air France. Eerder werd door de autoriteiten gemeld dat er een explosief aan boord was, maar dat werd later ingetrokken.

De Boeing 777, die op weg was van Mauritius naar Parijs, maakte afgelopen nacht een noodlanding op de luchthaven van de havenstad Mombasa. 

Doos van karton

Een anonieme politiemedewerker zegt tegen persbureau AP dat in een van de wc's een kartonnen doos was gevonden, waar een horloge aan vast was getapet. Een stewardess zou het verdachte object tijdens de vlucht ontdekt hebben, waarna de noodlanding werd ingezet. 

Het pakket is uit het toestel gehaald en naar een veilige plek buiten de luchthaven gebracht. 

Toestel Air France maakt noodlanding

Er worden zes passagiers uit het toestel ondervraagd. De Boeing had 459 passagiers en veertien bemanningsleden aan boord. 

Vorige maand moesten op één dag twee Air France-vluchten hun traject aanpassen vanwege een bomdreiging. Het ging toen om vluchten vanuit de VS naar Parijs. In geen van beide toestellen werd een bom gevonden.

In Frankrijk is sinds de aanslagen in Parijs van 13 november de noodtoestand van kracht. De terreurgolf, die aan 130 mensen het leven kostte, is opgeëist door Islamitische Staat.

STER reclame