limburger/limburgsdagblad

Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad heeft een verslaggever op staande voet ontslagen. Volgens de hoofdredactie heeft hij zich schuldig gemaakt aan een journalistieke doodzonde door stiekem geluidsopnames te maken van een besloten commissievergadering in Kerkrade en daarover te publiceren.

De commissievergadering ging over het reddingsplan voor Roda JC. De journalist publiceerde een dag later een artikel over de besloten vergadering. Burgemeester Som van Kerkrade was woedend en deed aangifte.

Justitie begon een onderzoek om uit te zoeken wie van de commissieleden had gelekt. Burgemeester Som heeft inmiddels besloten de aangifte in te trekken nu duidelijk is geworden dat de journalist de bron van het lek was.

Excuses

De hoofdredactie van de krant biedt in een verklaring excuses aan, aan de commissieleden, de burgemeester, justitie en aan de lezers. "Wij hebben niet gebracht wat u van ons verwacht: open en eerlijke journalistiek. Wij doen er alles aan om onze betrouwbaarheid in de toekomst nog beter te waarborgen", staat in de verklaring in de krant.   

STER reclame