In dit gebouw zouden kinderen en jongeren radicaliseren anp

De Al Fitrahmoskee in de Utrechtse wijk Overvecht is volgens NRC een kweekvijver voor jihadisme. De krant sprak met een paar mensen die lessen volgden in de moskee.

Kinderen en jongeren wordt een afkeer van de Nederlandse samenleving aangeleerd. Hun wordt geleerd dat zij hun hoofd moeten afwenden als zij een te schaars geklede vrouw zien of een kerk. 

Om islamitische kinderen beschermd te kunnen opvoeden, heeft Al Fitrah de afgelopen jaren zeker zes organisaties opgericht. Zo heeft de moskee een eigen kinderwebsite, een eigen voedselbank en een afdeling voor meisjes en jonge vrouwen waar wordt geadviseerd om bij gezondheidsproblemen alleen op Allah te vertrouwen en niet op de Nederlandse gezondheidsinstellingen.

Het bestuur van Al Fitrah reageert in de krant. Er wordt een onjuist beeld geschetst zegt het bestuur omdat Al Fitrah uitsluitend goedheid en nobelheid wil verspreiden onder islamieten.

Zorgen

In een reactie noemt minister Asscher het een volstrekt ongewenste situatie dat mensen in een moskee worden aangezet om zich af te wenden van de Nederlandse samenleving.

Hij overweegt op aangeven van de Tweede Kamer om radicaliserende islamitische organisaties te verbieden. De Kamer vroeg hem onlangs die mogelijkheid te onderzoeken. Een motie daarover van PvdA en VVD werd met een grote meerderheid aangenomen. 

STER reclame