Hiddink onderhandelt met Chelsea

Guus Hiddink ANP

Guus Hiddink is in onderhandeling met Chelsea. Dat heeft de Nederlandse trainer bevestigd tegenover de NOS. "We bekijken rustig alle opties. En we nemen de tijd of het werkt ja of nee."

Chelsea ziet Hiddink als de tijdelijke opvolger van de ontslagen José Mourinho. De Nederlander arriveerde vanmorgen in Londen en is nu in een hotel aan de onderhandeling begonnen. Hij wil eerst weten wat de ideeën zijn van Chelsea.

Tweede periode?

Hiddink was in 2009 al een paar maanden actief als interim-manager. Het verblijf in Londen was destijds erg succesvol. Het team begon weer te winnen en Chelsea eindigde uiteindelijk op de derde plaats in de Premier League. 

In de Champions League leek de ploeg zelfs op weg naar de finale, maar Barcelona gooide in de halve finales in de blessuretijd roet in het eten door op basis van uitdoelpunten door te gaan.

Guus Hiddink houdt de FA Cup omhoog AFP

Desondanks nam Hiddink afscheid met een hoofdprijs. Ten koste van Everton werd de FA Cup veroverd. De spelers en fans liepen weg met de manager, maar Hiddink besloot zich weer volledig te concentreren op zijn bondscoachschap in Rusland. 

Hiddink verloor slechts één keer met Chelsea. Alleen Tottenham Hotspur wist 'The Blues' in het tijdperk-Hiddink te verslaan.

STER Reclame