NOS Nieuws

Marcel en Frederique nemen afscheid van het nieuws

  • NOS
    Marcel Oosten en Frederique de Jong in de studio
  • NOS
    Frederique de Jong in de studio
  • NOS
    Marcel Oosten in de studio

De achteloze luisteraar zal het wellicht niet zijn opgevallen: vanochtend namen Frederique de Jong en Marcel Oosten afscheid als presentatieduo van het NOS Radio 1 Journaal. In het nieuwe jaar verandert de ochtenduitzending van opzet en toon. Daar hoort ook een nieuwe presentator bij. Jurgen van den Berg gaat het nieuwe programma presenteren.

Natuurlijk stond het nieuws als altijd voorop, maar het afscheid liep als rode draad door de uitzending heen. Vooral omdat ook de vaste ochtendverslaggevers Maino Remmers en Marc-Robin Visscher afscheid namen van hun vaste stek op de vroege ochtend. Marc-Robin schoof voor zijn laatste bijdrage aan in de studio: "Ik vind het heel leuk om te zien hoe jullie er eigenlijk bijzitten."

Het presentatieduo eindigde met een dankwoord: "Marcel, ik wil je even bedanken. Het was heel leuk, de afgelopen twee jaar. Dank voor je gezelschap op de vroege ochtend en alle goede vragen die je stelde", besloot Frederique.

Marcel eindigde de uitzending met een dankwoord aan zijn ochtendcollega's: "Die hebben heel hard voor ons moeten werken in de vroege ochtend. Niet echt voor ons, vooral voor u de luisteraar. Daarvoor hebben we het gedaan. Het is mooi geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl