ANP
NOS Nieuws

'Vrouw Geldermalsen heeft hersenletsel opgelopen'

De vrouw in Geldermalsen die door ME'ers zou zijn geslagen, heeft volgens haar advocaat hersenletsel. Ze ligt nog in het ziekenhuis. Volgens haar advocaat Esther Vroegh is het afwachten hoe de vrouw herstelt.

Advocaat Esther Vroegh zegt dat haar cliënt zonder aanwijsbare reden is belaagd door de ME

Na het maken van een scan in Tiel is de vrouw overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht. Ze heeft op de intensive care gelegen.

Het liep gisteren in Geldermalsen uit de hand toen de gemeenteraad debatteerde over de komst van een azc in het dorp. Halverwege de avond braken er rellen uit.

Klappen partner

"Ze zag dat het escaleerde en is naar huis gelopen, ruim zeshonderd meter verderop. Ze heeft boodschappen gedaan en is vervolgens voor haar deur in elkaar geslagen", zegt de advocaat. "Ze is geen relschopper. Ze staat juist de dialoog voor bij dit soort problemen. Er is gegronde reden om aan te nemen dat het niet is gegaan, zoals het hoort."

Hoe het precies is gegaan is, is niet duidelijk. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Haar partner heeft ook klappen gekregen, maar kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Schadevergoeding

De advocaat is op zoek naar ooggetuigen en filmpjes om meer duidelijkheid te krijgen. "Er zal onderzoek moeten plaatsvinden naar de precieze toedracht", stelt Vroegh. "Ook zal de zienswijze van de betrokken ME'ers moeten worden opgenomen."

De advocaat zegt dat er aangifte wordt gedaan tegen de betrokken ME'ers. Ook zal er een klacht worden ingediend bij de korpsleiding. Als laatste stap zal de advocaat een schadevergoeding eisen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl