1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Asscher tegen migrantenjongeren: eis je plek op!

Minister Asscher van Sociale Zaken is niet verbaasd dat veel jongeren met een Turkse of Marokkaanse achtergrond zich niet thuis voelen in de Nederlandse samenleving. Hij reageert daarmee op een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) waar dat uit blijkt.

Bij de presentatie van het rapport, op de Haagse Hogeschool, zei de vicepremier dat er in de Nederlandse samenleving sprake is van gevoelens van vervreemding, wantrouwen en zelfs angst voor elkaar.

'De wereld waar we in leven, is verre van perfect'

"Geert Wilders twittert zonder gene dat de PVV kandidaat-Kamerleden zoekt met een afkeer van de islam. En deze handelaar in angst wordt politicus van het jaar. Is het gek dat moslims dan moeite hebben zich hier thuis te voelen?", vroeg Asscher zich af.

Het SCP concludeert dat er onder jongeren van Turkse en Marokkaanse komaf een sterk en breed gevoel van uitsluiting wordt gevoeld. Ze voelen zich apart gezet en niet als individuele burger behandeld.

Assertief

Asscher riep hen op nooit op te geven. "Dit is een land om trots op te zijn. Dus eis het op en deel het met al die andere Nederlanders. Wees niet slechts een slachtoffer van je omstandigheden maar wees assertief om die omstandigheden te verbeteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl