NOS Sport

Sjinkie Knegt is Sportman van het Jaar

Knegt gekozen tot Sportman van het Jaar 2015

Sjinkie Knegt is Sportman van het Jaar 2015. De shorttracker kreeg de Jaap Eden op het NOS | NOC*NSF Sportgala uitgereikt door Reinier Paping.

De 26-jarige Fries veroverde vorig jaar olympisch brons en toonde ook dit jaar dat hij tot de wereldtop behoort. In januari veroverde hij voor de tweede keer de Europese titel in Dordrecht. In maart zette hij de kroon op het werk door in Moskou ook de wereldtitel in de wacht te slepen.

Knegt deed dat na een zinderende superfinale over 3.000 meter. Hij is pas de vierde Europeaan die ooit wereldkampioen shorttrack is geworden.

Emoties

"Dat ik zo'n prijs mag winnen, vind ik echt heel bijzonder", zei een geëmotioneerde Knegt in zijn dankwoord. "Zo'n kleine sport als shorttracken en dan zo'n grote prijs kunnen winnen. Echt geweldig."

Knegt: dit doet zeker wat met me

In de verkiezing hield Knegt BMX'er Niek Kimmann en springruiter Jeroen Dubbeldam achter zich. De 19-jarige Kimmann greep in zijn eerste jaar bij de senioren de wereldtitel. En de 42-jarige springruiter Dubbeldam, al in het bezit van olympisch en WK-goud, veroverde dit jaar EK-goud.

Sportman van het Jaar 2015: de nominaties

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl