EPA
NOS Nieuws

Bomdreiging in LA lijkt loos alarm

De bomdreiging in Los Angeles waardoor alle scholen vandaag gesloten zijn, lijkt nep te zijn.

Bij de autoriteiten in de Amerikaanse stad kwam vandaag een e-mail binnen waarin gedreigd werd met een grootschalige aanslag. De burgemeester van Los Angeles besloot daarop alle 640.000 leerlingen en studenten in de stad naar huis te sturen.

Overdreven reactie

Later bleek dat ook in New York een dreigmail was binnengekomen. De autoriteiten daar hebben die mail beoordeeld als nep en hebben geen grootschalige voorzorgsmaatregelen genomen zoals in Los Angeles.

De politiecommissaris in New York stelt dat de autoriteiten aan de westkust wellicht overdreven hebben gereageerd door alle scholen te sluiten.

De burgemeester van Los Angeles heeft op een persconferentie gezegd dat hij inmiddels contact heeft gehad met New York en dat de dreiging wellicht meevalt.

De politie in de miljoenenstad onderzoekt nu of de e-mail inderdaad nep is. De burgemeester zei ook dat hij wel vindt dat hij het juiste besluit heeft genomen door de scholen te sluiten. Hij hoopt dat ze morgen weer open kunnen.

Spelfouten

De politie in New York concludeerde direct dat de mail niet serieus was, omdat bepaalde zaken niet zouden kloppen. Congreslid Brad Sherman heeft de mail gezien. Hij vertelde bij CNN dat de schrijver claimt dat hij een jihadstrijder is, maar hij schreef wel het woord Allah verkeerd. Tevens zou er een seksuele verwijzing in de brief zitten die een moslimextremist dat niet zou maken.

Verder werd er in de mail gezegd dat er bommen in rugzakken zouden zitten en dat er gifgas zou zijn, zei het congreslid.

Overigens is niet bevestigd dat de e-mails van New York en Los Angeles door dezelfde persoon gestuurd zijn. De autoriteiten in Los Angeles denken dat de e-mail is verstuurd vanaf een IP-adres in Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl