NOS Nieuws

640.000 scholieren in L.A. naar huis na bomdreiging

De openbare scholen in Los Angeles zijn abrupt gesloten vanwege een bomdreiging. De lessen waren al begonnen, schrijft The New York Times. De leerlingen zijn direct naar huis gestuurd.

De dreiging wordt door de politie zeer serieus genomen. De dreiging is gisteravond in de mailbox van een bestuurslid van het scholendistrict gevonden, aldus persbureau AP op gezag van een anonieme bron. De toezichthouder van alle scholen in LA, Ramon Cortines, laat weten dat alle scholen eerst worden onderzocht voordat de lessen kunnen doorgaan.

Medewerkers van de scholen zijn opgeroepen om goed uit te kijken naar dingen die opvallen. Ook is hun gevraagd niets aan te raken en als ze iets verdachts zien contact op te nemen met de politie.

"We krijgen veel dreigingen binnen", zei Cortines tijdens een persconferentie. "Maar dit soort is zeldzaam." Volgens de directeur speelt de spanning na aanslag in San Bernardno ook een rol. "Ik wil geen risico nemen", zei hij.

In de dreigbrief wordt gesproken over pakketjes, in welke context is niet duidelijk. De politie in Los Angeles en de FBI onderzoeken momenteel de aard van de dreiging.

Er zijn 900 openbare scholen in L.A., die samen meer dan 640.000 scholieren van onderwijs voorzien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl