Politie in de straten van Parijs AFP

De politie in Parijs heeft een 29-jarige man aangehouden die mogelijk iets te maken heeft met de aanslagen in Parijs op 13 november. Dat meldt de Franse nieuwssite BFMTV op basis van bronnen in justitiekringen.

De man zou plannen hebben om naar Syrië te reizen. Het is niet duidelijk wat zijn rol zou zijn geweest bij de aanslagen, waarbij 130 doden vielen

Gijzeling

Volgens dezelfde website zijn vandaag ook twee aanhoudingen verricht in verband met de gijzeling in een koosjere supermarkt in januari. Het gaat om een echtpaar, dat mogelijk de wapens leverde aan de gijzelnemer.

De man van het echtpaar werd aangehouden in de gevangenis. Hij zit een straf uit wegens handel in wapens. Volgens BFMTV heeft hij banden met extreem-rechtse groeperingen in het noorden van Frankrijk.

Bij de gijzeling in de supermarkt kwamen vier gegijzelden om het leven. Gijzelnemer Amédy Coulibaly werd gedood door de politie. De gijzeling kwam een paar dagen na de aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo. Daarbij kwamen tien medewerkers van het blad om het leven. De aanslagplegers werden gedood in een vuurgevecht met de politie.

Het is niet duidelijk of er een verband is tussen de aanhoudingen van de 29-jarige man en het echtpaar. De Franse politie heeft de aanhoudingen nog niet bevestigd.

STER reclame