Getty Images

De Britse politie heeft vanmorgen een 21-jarige man aangehouden in verband met de hack bij speelgoed- en gadgetfabrikant Vtech. De man wordt ervan verdacht "zonder toestemming" toegang te hebben gekregen tot een computer. 

Bij zijn arrestatie zijn verschillende elektronische apparaten meegenomen. Of de 21-jarige inwoner van de plaats Bracknell de hoofdverdachte is of een andere rol speelde is niet duidelijk. De politie zegt dat er nog meer onderzoek moet worden gedaan. Men benadrukt verder dat er wordt samengewerkt met opsporingsdiensten en dat dit soort zaken grensoverschrijdend is.

Gegevens van miljoenen mensen

Eind november kwam naar buiten dat de Chinese speelgoedmaker was gehackt. De hacker in kwestie deelde hierover informatie met de Amerikaanse techsite Motherboard, die er uitgebreid over publiceerde. De site maakte de identiteit van de hacker niet bekend.

Bij de hack werden gegevens van miljoenen ouders en kinderen gestolen. Ook van 124.730 Nederlandse kinderen bleken gegevens te zijn meegenomen; het ging om de naam, leeftijd en het geslacht. Daarnaast werden zo'n 100.000 Nederlandse ouders getroffen. Daarbij ging het om meer gegevens, zoals het thuisadres.

STER reclame