Sven Nys heeft veldritploeg Telenet-Fidea overgenomen
NOS Wielrennen

Nys neemt veldritploeg Telenet-Fidea over

Sven Nys is de nieuwe eigenaar van de veldritploeg Telenet-Fidea. De 39-jarige veldrijder gaat vanaf 1 maart volgend jaar als teammanager bij de ploeg aan de slag. "Ik kijk er zelf enorm naar uit", verklaarde de Belgische oud-wereldkampioen over zijn toekomstige rol. "Ik heb altijd al gezegd dat ik na mijn actieve loopbaan graag jonge renners wilde opleiden en begeleiden."

Icoon in de sport

De Nederlandse eigenaar Hans van Kasteren had enige tijd geleden al aangegeven dat hij zijn veldritploeg wilde verkopen. Nys was met zijn bedrijf Balenberg NV een van de vier gegadigden. "Met onze hoofdsponsors heb ik de knoop doorgehakt en gekozen voor Sven als mijn opvolger. Hij is een icoon binnen de sport en de meerwaarde die hij kan bieden aan de renners en de teamstructuur hebben de doorslag gegeven", verduidelijkte Van Kasteren.

Nys fietst tot 1 maart voor Crelan AA Drink Team. "Ik focus me nu volledig op mijn laatste maanden als profrenner. Tot mijn fiets aan de haak hangt zijn de renners van Telenet-Fidea mijn concurrenten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl