AFP
NOS Sport

Paard favoriet bij verkiezing van sporter van het jaar

Voor de volgers van Sports Illustrated is het wel duidelijk wie de titel sporter van het jaar moet krijgen: een paard. De hengst American Pharoah kreeg bij een onlinestemming veruit de meeste stemmen. Er waren twaalf genomineerden. De redactie van het gerenommeerde sportblad bepaalt later wie de titel krijgt.

American Pharoah schreef dit jaar geschiedenis met de Triple Crown, door winst in de Kentucky Derby, de Preakness Stakes en de Belmont Stakes. Dat was een volbloed voor het laatst in 1978 gelukt. De hengst won ook nog de aansprekende Breerders' Cup Classic.

47 procent

De publiekspoll leverde American Pharoah liefst 278.824 stemmen op, 47 procent van het aantal stemmers. De driejarige hengst bleef honkbalploeg Kansas City Royals ruim 100.000 stemmen voor. De Argentijnse voetballer Lionel Messi eindigde bij de verkiezing onder de lezers als derde met 35.794 stemmen.

Ook basketballer Stephen Curry, golfer Jordan Spieth, turnster Simone Biles, tennisster Serena Williams, tennisser Novak Djokovic en sprinter Usain Bolt behoorden tot de genomineerden.

Dekhengst

American Pharoah gaat verder als dekhengst. Daar hangt een aardig prijskaartje aan. Een dekking door de hengst kost 200.000 dollar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl