Estavana Polman
NOS Sport

Onnavolgbaar Oranje naar kwartfinales WK

De Nederlandse handbalsters zijn op onnavolgbare wijze doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK. De ploeg van bondscoach Henk Groener liet geen spaan heel van Servië: 36-20.

Het bereiken van de kwartfinales betekent dat Nederland zich zo goed als zeker heeft geplaatst voor het olympisch kwalificatietoernooi, waar volgend jaar de startbewijzen voor Rio 2016 worden verdeeld. De beste zeven van dit WK gaan naar het OKT.

Handbaldames bereiken kwartfinales WK

De Servische dames waren op het vorige WK nog verliezend finalist. Sindsdien zijn een paar toppers gestopt, maar de manier waarop zij werden gedeclasseerd, was opmerkelijk.

Al na een paar minuten stond Oranje met liefst 7-1 voor. Opnieuw stond keepster Tess Wester aan de basis van de goede start. Niet alleen met enkele puike reddingen, maar vooral door haar snelle voortzetting, waardoor de breaks (de specialiteit van Oranje) er stuk voor stuk invlogen.

Door een paar strafjes haperde de machine even, maar al snel werd de draad weer opgepikt en bij de rust was het verschil elf punten: 17-6. Dankzij een paar schitterende goals in het begin van de tweede helft was de voorsprong groot genoeg en kreeg ook de bank speeltijd.

Dat betekende dat Servië de score wat draaglijker kon maken, maar de oorwassing was er niet minder om. "We gaan nog niet naar huis. Nog lange niet, nog lange niet", schalden de Oranje-dames na het laatste fluitsignaal.

In de kwartfinales wacht de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl