Nigel de Jong (l) in duel met Leandro Greco (r)

De Jong keert terug met unieke rode kaart

Voor het eerst sinds eind september tegen Genoa (1-0 verlies) heeft Nigel de Jong weer meegedaan bij AC Milan, maar zijn rentree verliep teleurstellend. De 31-jarige middenvelder kreeg tegen Verona in de 56ste minuut een rode kaart, zijn eerste ooit in competitieverband, en zag zijn ploeg daarna een voorsprong verspelen: 1-1.

Carlos Bacca zette Milan in het Stadio Giuseppe Meazza op aangeven van Luiz Adriano in de 52ste minuut nog op voorsprong, maar vier minuten later ging het mis. De Jong werkte Leandro Greco tegen de grond in het strafschopgebied, kreeg rood en Verona mocht een penalty nemen. Luca Toni maakte vanaf de strafschopstip gelijk.

Atalanta onderuit

Met Marten de Roon in de basis verloor Atalanta Bergamo met 1-0 van Chievo, in Verona. Valter Birsa maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt (1-0). Door rode kaarten voor Nicolò Cherubin en Jasmin Kurtic (twee keer geel) beëindigden de bezoekers het duel met negen man.

Atalanta staat met 24 punten uit 16 wedstrijden achtste in de Serie A, één plaats lager dan Milan.