Yassin Ayoub (rechts) viert de winst van Utrecht op Ajax

Utrecht vloert Ajax drie minuten voor tijd

Ajax is er voor het zevende seizoen op rij niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen FC Utrecht te winnen. Dit keer liep het tegen een 1-0 nederlaag op, door een late treffer van Yassin Ayoub.

De wedstrijd, zonder Ajax-fans en met een lege Bunnikside, kwam traag op gang. Ajax slaagde er amper in een gaatje te vinden in de vijf man tellende Utrechtse verdedigingsmuur en de thuisploeg was ook zelden op dreigende acties te betrappen.

Anwar El Ghazi testte nog wel doelman Robbin Ruiter met een poeier van dichtbij en aan de andere kant was er een kansje voor Andreas Ludwig.

Teleurstelling bij Riechedly Bazoer, te midden van de Utrecht-vreugde
    Kenny Tete in duel met Sèbastien Haller
    Ruud Boymans zat voor het eerst sinds een jaar bij de wedstrijdselectie van Utrecht
    Voetballen voor een lege Bunnikside
    Anwar El Ghazi schiet recht op doelman Robbin Ruiter
    Frank de Boer geeft aanwijzingen
    Jasper Cillissen is kansloos op de inzet van Yassin Ayoub
    Teleurstelling bij Nemanja Gudelj

Ook de tweede helft leverde weinig opwindende momenten op. Koploper Ajax wist slechts een kansje af te dwingen en die werd verprutst door Arek Milik, die er niet in slaagde een goede kopbal af te leveren.

Utrecht was dreigender, onder anderen via Sean Klaiber, die met een leep lobje dicht bij de 1-0 was. Bart Ramselaar schoot daarna tot zijn teleurstelling net naast, maar stond later wel aan de basis van de beslissende treffer van Ayoub. Die verraste doelman Jasper Cillessen in de 87ste minuut met een bekeken schot in de verre hoek.