ANP

Het nummer Let It Happen van de Australische psychrockband Tame Impala is door VPRO-platform 3voor12 uitgeroepen tot Song van het Jaar.

Dat werd vanavond bekendgemaakt op NPO 3FM tijdens een liveshow in TivoliVredenburg in Utrecht.

Het publiek verkoos het nummer door online een top-10 samen te stellen uit een lijst met 250 nummers die dit jaar uitkwamen. Ook favorieten die niet op deze lijst stonden, konden worden opgegeven.

Het is de 31ste keer dat de competitie wordt gehouden. In het verleden gingen onder meer Pearl Jam (1992), Daft Punk (2003), en Kyteman (2009) er met de eer vandoor. Vorig jaar won het nummer Home van Dotan.

De top 10 van 2015

1. Let It Happen - Tame Impala
2. Iron Sky - Paolo Nutini
3. Psycho - Muse
4. War - Kensington
5. Hello - Adele
6. Lean On - Major Lazer
7. Hungry - Dotan
8. Uptown Funk - Mark Ronson & Bruno Mars
9. Liefste - Typhoon
10. King Kunta - Kendrick Lamar

Charlie Hebdo

Iron Sky van de Schotse singer-songwriter Paolo Nutini is dit jaar als tweede geëindigd. Het nummer was geen grote hit in Nederland, maar speelde wel een belangrijke rol na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs, begin dit jaar. Het nummer werd veel gedraaid op 3FM.

"We hebben als 3FM dat nummer Megahit gemaakt op het moment dat de wereld even van slag was", zegt een woordvoerder van 3FM tegen 3voor12. "Dat gaf de plaat de impact die hij nodig had."

Giel in tranen

Beelen vertaalde het nummer in het Nederlands en droeg het voor in zijn ochtendshow. Aan het eind van het nummer schiet Giel vol. "Ik moet er zo om huilen ineens. Het is zo vreselijk dat dit kan gebeuren."

Bekijk hieronder het fragment:

STER reclame