Bergsma: onder Koops had ik hier niet gereden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Bergsma: onder Koops had ik hier niet gereden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Wereldbeker Heerenveen: samenvatting ploegenachtervolging (m)

Jorrit Bergsma maakte bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen zijn rentree bij de ploegenachtervolging. Samen met Sven Kramer en Jan Blokhuijsen won hij meteen goud. Zijn terugkeer is te danken aan bondscoach Geert Kuiper, want over diens voorganger Arie Koops is Bergsma nog steeds niet te spreken.

"Het was wel weer even wennen", zei Bergsma na zijn succesvolle rentree. "De ervaring moet er wel weer wat inkomen. Als ik het regelmatiger doe, denk ik dat ik wel een toegevoegde waarde kan zijn."

De laatste keer dat Bergsma bij de ploegenachtervolging in actie kwam, was eind 2013 in Berlijn. Daarna ging het mis tussen de Fries en de rest van de ploeg. En met name met de toenmalige bondscoach, Arie Koops. Bergsma trok zich op de dag van de olympische finale in Sotsji terug. Hij voelde zich niet meer geaccepteerd door de ploeg.

'Communicatie was er niet'

"Als Koops nog bondscoach was geweest, had ik hier niet gereden. Met Geert Kuiper heb ik een goede relatie. Met Geert is het duidelijk en weet ik waar ik aan toe ben. Met Koops was de communicatie er gewoon niet."

Het voelde voor Bergsma niet ongemakkelijk om ineens weer deel uit te maken van de achtervolgingsploeg. "Het is niet dat ik het nooit goed met ze heb kunnen vinden. Het is niet dat we bij elkaar op de koffie kwamen, maar voor de rest heb ik niets tegen die jongens."