Supporters van Ajax
NOS Nieuws

Ajax-supporters mogen niet naar FC Utrecht

Ajax-fans mogen zondag niet naar FC Utrecht - Ajax. Dat heeft de kortgedingrechter van de rechtbank Midden-Nederland beslist. Hij deelt de zorg van burgemeester Van Zanen van Utrecht dat het risico op ongeregeldheden tussen de harde kernsupporters van beide clubs zondag groter was dan normaal. Dat vormt ook een risico voor de andere supporters in het stadion.

Het veiligheidsprobleem is ontstaan na een besluit van de KNVB. Die besloot dat het supportersvak van de harde kern van FC Utrecht zondag leeg moet blijven, omdat supporters uit dat vak bij de vorige FC Utrecht - Ajax antisemitische en andere kwetsende liederen hadden gezongen.

Deze groep supporters heeft nu kaartjes voor andere plaatsen in het stadion gekocht. Burgemeester Van Zanen van Utrecht was bang dat ze daardoor te dicht bij het uitvak met Ajax-supporters zouden komen te zitten, met alle risico's van dien. Hij verbood de Ajax-supporters daarom om de wedstrijd bij te wonen.

Slachtoffer

De Ajax-supporters pikten dat niet en spanden een kort geding aan. Zij vinden dat zij nu het slachtoffer worden van het wangedrag van Utrecht-supporters.

Van Zanen verbood ook de demonstratie die de Ajax-supporters uit protest tegen dit besluit wilden houden. Van Zanen was bang dat FC Utrecht-fans de demonstratie zouden verstoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl