ANP

Een aangekondigd charmeoffensief van motorclub No Surrender is in het water gevallen. De club zou gisteravond een partij kerstbomen afgeven bij de voedselbank in Vlaardingen, maar ze bleken bij een politiecontrole ook nog wat anders bij zich te hebben. 

Een 43-jarige Rotterdammer had 37 pakjes met harddrugs en een aantal XTC-pillen op zak. Hij is aangehouden voor het bezit van en het handelen in drugs. Bij een 32-jarige man uit Zoetermeer vond de politie een mes. Zowel de drugs als het wapen zijn in beslag genomen.

Verdacht gedrag

De politie had een tip gekregen van iemand die de groep had gezien op een parkeerterrein in Breda. De motorclubleden, gekleed in clubkleuren, gedroegen zich verdacht bij een vrachtauto. Na enige tijd stapten de mannen in de vrachtauto en in een auto en reden de A16 op richting Rotterdam. 

De Rotterdamse politie zette de groep op de A4 bij Schiedam aan de kant voor controle. Met de lading kerstbomen in de vrachtauto was niets mis. Maar bij controle van de vervoerders werden de drugs gevonden. Het bleef bij één aanhouding. De rest mocht zijn weg vervolgen en voor zover de politie weet zijn de kerstbomen afgeleverd bij de voedselbank.

No Surrender wilde met de kerstbomenactie goodwill kweken in Vlaardingen, zei captain Bas ten Hennepe van No Surrender gisteren tegen de lokale krant Groot Vlaardingen. "Wij kunnen dan laten zien dat No Surrender MC geen clubje losgeslagen lieden is die alleen maar dingen doen die niet mogen. Bijna iedereen van ons heeft netjes een baan en wij willen laten zien dat er bij ons ook zachte kanten zijn.”

STER reclame