Dione de Graaff en Herman van der Zandt presenteren het avondprogramma van NOS Sport tijdens de Tour 2016 vanuit Frankrijjk. ANP/NOS

De meeste wielrenners verkeren nog in winterslaap, maar bij NOS Sport is de blik alweer nadrukkelijk gericht op het nieuwe seizoen. Belangrijkste nieuws is dat de NOS komende zomer tijdens de Tour de France opnieuw ter plekke zal zijn met een avondprogramma.

Herman van der Zandt en Dione de Graaff zullen als presentatoren van het avondprogramma optreden. Van der Zandt, die kort geleden overstapte van NOS Nieuws naar NOS Sport, was de voorbije jaren al te zien met kleine reportages in het Tour-programma. De Graaff was in juli van dit jaar al in Frankrijk voor het maken van interviews

Karakteristieke sfeer van Tour en Frankrijk

Met het nieuwe avondprogramma wil NOS Sport de karakteristieke sfeer van de Tour de France en Frankrijk in de Nederlandse huiskamer brengen. Het programma zal dagelijks om 22.15 uur te zien zijn op NPO 1. Op dat uur zullen op locatie in Frankrijk gasten aanschuiven aan tafel bij Van der Zandt en De Graaff.

Daarnaast zal De Graaff vanuit rennershotels of andere locaties interviews maken met coureurs, ploegleiders en andere wielervolgers.

Naast het avondprogramma zal elke dag om 19.30 uur op NPO 1 ook een Tourjournaal verzorgd worden. Daarin zullen onder andere een uitgebreide samenvatting van de etappe van die dag plus eerste reacties en het belangrijkste nieuws te zien zijn.

STER reclame