Het logo van Net in Nederland
NOS Nieuws

Omroepen lanceren online-platform voor vluchtelingen

Acht publieke omroepen komen met een gezamenlijk online-platform voor vluchtelingen. Op het platform, met de naam Net in Nederland, kunnen vluchtelingen programma's bekijken die inzicht geven in de Nederlandse geschiedenis, cultuur en taal. Het aanbod is ook bedoeld voor andere immigranten en expats.

De programma's en video's op Net in Nederland zijn volgens de NPO, die het platform faciliteert, voor alle leeftijden. Ze worden ondertiteld in het Arabisch, Engels en Nederlands. Ook komt er op het platform algemene informatie over Nederland voor vluchtelingen.

Voorlopig wordt het platform gevuld met bestaande programma's. Welke dat zijn, is nog niet bekend. Een speciale redactie gaat zich de komende tijd buigen over de inhoud. Volgend voorjaar moet het platform online staan.

NOS

Net in Nederland is een initiatief van de ledenomroepen AVROTROS, BNN-VARA, KRO-NCRV, VPRO, EO, Max en Human. Ook de taakomroep NTR is betrokken.

WNL en PowNed doen niet mee, net als de NOS. "We maken als onafhankelijke journalistieke organisatie onze nieuwsprogramma's en verslaan wat er in de wereld gebeurt", zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws. "Daar past niet in dat we deel van uitmaken van een project zoals dit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl