AP
NOS Nieuws

Agent VS verkrachtte vrouwen onder werktijd

Een voormalig politie-agent in de Amerikaanse stad Oklahoma City is veroordeeld voor het misbruiken van vrouwen terwijl hij aan het werk was. Dertien vrouwen hadden deze Daniel Holtzclaw aangeklaagd.

De meeste vrouwen verklaarden in de rechtszaak, die een maand duurde, dat de 29-jarige Holtzclaw hen had aangehouden toen hij op patrouille was. Hij keek dan of ze gezocht werden voor een misdrijf, onderzocht of ze drugs bij zich hadden en drong zich vervolgens aan hen op.

'De jury acht u schuldig aan de verschillende aanklachten'

Een van de slachtoffers was een 50-jarige vrouw die Holtzclaw had aangehouden voor rijden met drank op. Volgens de vrouw dwong de agent haar na de aanhouding op achterbank van haar eigen auto tot orale seks.

Het jongste slachtoffer was 17 jaar oud. Volgens de verklaring van het meisje bracht Holtzclaw haar naar het huis van haar moeder, maar bij de voordeur trok de agent haar broek naar beneden en verkrachtte hij zijn slachtoffer.

Arm milieu

Volgens het Openbaar Ministerie koos Holtzclaw expres vrouwen die niet snel zouden worden geloofd door andere agenten. Alle slachtoffers waren zwart en kwamen uit een arm milieu.

Holtzclaw kan ruim 200 jaar celstraf krijgen. Een rechter doet later uitspraak over de hoogte van zijn straf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl