Frank de Boer kijkt toe tijdens Ajax-Molde FK
NOS Voetbal

Uitschakeling bezorgt kritische De Boer 'grote kater'

Ondanks de vooraf geringe kans op overwintering voelde de definitieve uitschakeling van Ajax in Europa alsnog zeer vervelend voor trainer Frank de Boer. De Amsterdammers waren opnieuw niet in staat het stugge Molde FK te verslaan en bleven op 1-1 steken.

"De kater is heel groot. Wij hadden in deze groep zeker als tweede moeten eindigen", vond De Boer, die Ajax op Europees niveau dikwijls zag worstelen met defensief ingestelde opponenten. "Het is moeilijk om tegen een club te spelen die 4-5-1 speelt. Wij hebben daar moeite mee."

De Boer vindt dat Ajax "vaak naïef" is geweest bij de tegengoals. "Dat moeten we onszelf verwijten", aldus De Boer. "Het is veel te weinig als je drie keer gelijk speelt in de Arena. Hier moeten we minimaal zeven punten pakken. En anders verdien je het ook niet."

De 18-jarige Donny van de Beek beleefde donderdagavond een primeur door zijn eerste officiële treffer voor Ajax te maken. "Ik sta hier met gemengde gevoelens", zei de jonge middenvelder. "Het is lekker dat ik heb gescoord, maar had liever gehad dat we een goede wedstrijd speelden."

"Dat kan alleen als onze passing zuiver is en dat was vandaag niet aan de orde", erkende Van de Beek. "We hadden graag willen overwinteren, maar we zaten niet goed in te wedstrijd. We moeten daarom ook naar onszelf kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl