De dj's die dit jaar de Top 2000 van NPO Radio 2 presenteren ANP

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft een Gouden Roos gewonnen, een van de belangrijkste prijzen voor Europese radio- en televisieprogramma's. De prijs, vroeger de Gouden Roos van Montreux, heet tegenwoordig de Rose d’Or.

Zendermanager Jurre Bosman van NPO Radio 2 noemt de prijs een "ongelooflijke eer en waardering voor het Top 2000-team en het publiek, die samen al zeventien jaar van de Top 2000 het grootste muziekevenement van Nederland maken".

Het programma, dat wordt uitgezonden van Eerste Kerstdag tot en met Oudejaarsavond, is in 1999 bedacht door toenmalig zendermanager Kees Toering.

Muzikaal feest

Ook NPO-bestuurder Shula Rijxman is trots op het programma. "Het verbindt miljoenen Nederlanders met elkaar. Met persoonlijke verhalen en dierbare herinneringen van de luisteraars weten het Top 2000-team en de omroepen elk jaar een muzikaal feest van de laatste week van het jaar te maken."

De Top 2000 was als enige Nederlandse programma genomineerd. In de categorie Entertainment Event waren andere gegadigden het Britse Lemn Sissay's Homecoming van de BBC en het Zweedse programma Summer On P1.

Londen

De prijsuitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door Eurovision, dat ook verantwoordelijk is voor het Eurovisie-songfestival. In totaal werden 82 internationale radioprogramma’s beoordeeld. De Gouden Roos werd uitgereikt in het British Museum in Londen.

De laatste keer dat Nederland een Gouden Roos won, was in 1995 met het televisieprogramma Taxi van Maarten Spanjer. 

STER reclame