Solar Team Eindhoven - Flickr
NOS Nieuws

Kamp: elektrisch vervoer goed voor Nederlandse economie

De werkgelegenheid in het "elektrisch vervoer" in Nederland is met een kwart toegenomen. Minister Kamp zei vandaag dat het aantal banen in deze sector vorig jaar is gestegen tot 3200 en dat de betrokken bedrijven 260 miljoen euro hebben toegevoegd aan de economie. Het gaat dan bijvoorbeeld om elektrische auto's, bussen en fietsen.

Kamp ontving vanochtend op zijn ministerie achttien studententeams. Die reisden met zonneauto's, een solarboot en een elektrische motor vanuit allerlei plaatsen in Nederland naar Den Haag.

Enkele van de teams deden eerder dit jaar mee aan de World Solar Challenge in Australië en wonnen daar prijzen.

Kamp over de toekomst van elektrisch vervoer

Enthousiast

Kamp is erg te spreken over de ontwikkelingen rond innovatie en over de studententeams. "Hier worden jonge mensen enthousiast gemaakt voor de techniek; ze ontwerpen de banden, de remmen en de motoren en ze doen aan wedstrijden mee. Daarmee bewijzen die apparaten zich in de praktijk."

Volgens de minister is het belangrijk dat studenten en ondernemingen zo vroeg mogelijk met elkaar in contact komen, zodat het bedrijfsleven kan profiteren van de universitaire kennis. Kamp vindt dat 'alternatieve aandrijvingen' de toekomst hebben.

Hij benadrukt dat Nederland op het gebied van elektrisch vervoer een van de koplopers is in de wereld. "En de export naar en samenwerking met het buitenland nemen toe."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl