Kenny B tijdens zijn optreden op Lowlands
NOS Nieuws

'Parijs' van Kenny B was de YouTube-knaller van 2015

"Praat Nederlands met me, even Nederlands met me." Grote kans dat je het refrein van zanger Kenny B kunt meezingen, want het afgelopen jaar werd in Nederland geen enkele video zo vaak bekeken op YouTube als zijn zomerhit Parijs: ruim 20 miljoen keer.

Het kwam het niet eerder voor dat Nederlandse internetgebruikers een muziekproductie uit eigen land het meest aanklikten op YouTube.

Het nummer See you again van het Amerikaanse duo Wiz Khalifa en Charlie Puth staat tweede op de lijst die YouTube opstelde, gevolgd door Lean on van Major Lazer en DJ Snake. In de top-10 staat nog één andere Nederlandse act, maar dan wel met twee nummers. Het duo Lil Kleine en Ronnie Flex staat op plek 4 met Drank en drugs en op nummer 9 met Zeg dat niet.

Meest bekeken muziekvideo's van 2015 in Nederland

VideoArtiest
1ParijsKenny B
2See you againWiz Khalifa ft. Charlie Puth
3Lean onMajor Lazer & DJ Snake ft. MØ 
4Drank & drugsLil Kleine & Ronnie Flex
5HelloAdele
6Love me like I doEllie Goulding
7What do you mean?Justin Bieber
8FourFiveSecondsRihanna, Kanye West & Paul McCartney
9Zeg dat nietLil Kleine & Ronnie Flex
10Hey mamaDavid Guetta ft. Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack

Muziekvideo's zijn razend populair op YouTube en laten de andere typen video's ver achter zich in de ranglijsten. Maar ook als de muziekvideo's buiten beschouwing worden gelaten, duikt de naam van Kenny B min of meer op als lijstaanvoerder van 2015. Zijn hit werd veelvuldig geparodieerd en de versie uit de hoofdstad, Praat Amsterdams met me, prijkt boven aan die lijst. Dat is weliswaar ook een muziekvideo, maar omdat het hier niet het origineel betreft, schaart YouTube dit niet onder de muziekvideo's.

In deze lijst gooien verder vooral video's voor kinderen hoge ogen. Een Nederlandse compilatie van de Britse kinderserie Peppa Big staat tweede en het kinderprogramma Zandkasteel aan Zee neemt de derde positie in.

Meest bekeken video's van 2015 in Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl