Daniël van der S. ANP

De voormalige Europarlementariër Daniël van der Stoep moet 2 maanden de gevangenis in omdat hij probeerde minderjarige meisjes te verleiden tot seks. Hij is ook veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 240 uur. 

Van der Stoep was volksvertegenwoordiger voor de PVV. Hij ging alleen verder nadat hij onder invloed een ongeluk had veroorzaakt. Hij probeerde drie meisjes seksueel te verleiden via WhatsApp en Facebook. Ze waren tussen de 15 en 17 jaar. 

Cocaïne

Een van de minderjarige meisjes is de dochter van een voormalige medewerker van Van der Stoep. Hij bood de tieners honderden euro's aan, net als cadeaus en cocaïne. Hij vroeg hen foto´s te sturen of bij hem langs te komen.   

Hij nodigde de meisjes onder andere uit om bij hem te komen logeren en liet veelvuldig merken dat hij ze sexy en aantrekkelijk vond. Via de chat drukte hij de meisjes op het hart niets tegen hun omgeving te zeggen. Hij dreigde dat de meisjes geen geld meer kregen, als de zaak aan het licht zou komen. 

De Haagse rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij gebruik gemaakt heeft van het leeftijdsverschil, zijn status als Europarlementariër en zijn riante salaris. De drie meisjes zijn niet op de seksuele verzoeken ingegaan, voordat het tot seks kon komen werden de chatgesprekken ontdekt en kwam de zaak aan het licht. 

STER reclame