ANP
NOS Nieuws

Staatsloterij en Lotto mogen fuseren

De Staatsloterij en de Lotto mogen fuseren van de toezichthouder. De ACM, de Autoriteit Consument & Markt, is na onderzoek tot de conclusie gekomen dat de twee kansspelen in de praktijk nauwelijks met elkaar concurreren. "Door de sterke regelgeving rond kansspelen heeft deze fusie een beperkt effect op de kansspelmarkt", zegt voorzitter Chris Fonteijn van de ACM.

Op de kansspelmarkt blijven nu twee grote organisaties over die allebei ongeveer de helft van de markt in handen hebben. De nieuwe combinatie Staatsloterij-De Lotto bestrijkt de markt met kansspelen als Miljoenenspel, Lotto, Eurojackpot, Lucky Day, Toto en Krasloten. De Goede Doelenloterij brengt de Postcodeloterij en de Vriendenloterij. Al deze loterijspelen hebben volgens de ACM hun eigen trouwe spelersgroepen.

In 2017 wordt naar alle waarschijnlijkheid de online kansspelmarkt gelegaliseerd. Dat gaat sterke buitenlandse partijen aantrekken, wat de concurrentie ten goede zal komen. "We zien door de fusie nu geen risico op een machtspositie van de Staatsloterij-De Lotto op de online kansspelmarkt", aldus Fonteijn.

De regelgeving rond kansspelen is streng. Voor elk soort loterij wordt bijvoorbeeld maar één vergunning afgegeven om te veel strijd om spelers te voorkomen. De regels moeten onder meer goksverslaving tegengaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl