Teleurgestelde Oogink komt acht seconden tekort voor Rio

Oogink (rood) tijdens de Europese Spelen Getty

Acht seconden was taekwondoka Reshmie Oogink verwijderd van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter tijdens de halve eindstrijd van de grandprixfinale in Mexico gooide roet in het eten. 

Oogink moest die wedstrijd winnen van Zheng Shuyi om boven de Chinese te eindigen op de wereldranglijst. Dat zou een olympisch ticket hebben opgeleverd. "Het ging lange tijd goed, tot acht seconden voor het einde", vertelt Oogink in NOS Langs de Lijn.

Oogink: dit had de scheidsrechter niet mogen toekennen

De taekwondoka vertelt in NOS Langs de Lijn over het mislopen van een olympisch ticket tijdens de grandprixfinale in Mexico.

De Nederlandse kreeg een strafpunt, waardoor de stand gelijk werd. Uiteindelijk won de Chinese via een dubieuze hoofdtreffer in de 'golden point-ronde'. "Je mag de schuld niet bij de scheidsrechter leggen, maar ze had dit niet mogen toekennen", aldus Oogink, die uitkomt in de klasse tot 67 kilogram.

Lege handen

De Chinese won ook de finale en schoof ten koste van de 26-jarige Oogink op naar de zesde plaats op de wereldranglijst. De Almelose, die het toernooi vorig jaar won en uiteindelijk brons pakte, kwam twee punten tekort om haar voor te blijven 

"Ik ga met lege handen naar huis. Brons is leuk, maar daar heb ik nu geen plezier van", zegt ze teleurgesteld. Desondanks is er nog een kans voor de taekwondoka om Rio te halen.

"In januari is er nog een kwalificatietoernooi. De finalisten plaatsen zich voor de Spelen. Dat is te doen. Nu goed herstellen en verder trainen, zodat ik dan een ticket kan binnenslepen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Juni 2015: Oogink met een lach op weg naar Rio

STER Reclame