Een groep vluchtelingen maakt een wandeling in de buurt van Heumensoord ANP

In Nijmegen is een initiatief van een aantal bewoners om te gaan koken met vluchtelingen na kritiek afgeblazen. De bewoners wilden met vluchtelingen die in Heumensoord wonen gaan koken in woonzorgcentrum Boszicht.

Volgens de woordvoerder van ZZG Zorggroep, de instelling waar Boszicht onder valt, is er te veel commotie ontstaan. "Er is een politieke discussie over de hoofden van de bewoners ontstaan. Dat gaf zoveel onrust dat we besloten het initiatief af te blazen."

Vrijwilligers

Het initiatief kwam van een aantal bewoners van de wijk waarin het woonzorgcentrum staat. De initiatiefnemers vroegen of ze de keuken van Boszicht mochten gebruiken, omdat die na 17.00 uur gesloten is. Een tiental vrijwilligers zou met een even grote groep bewoners van de vluchtelingenopvang Heumensoord gaan koken.

ZZG Zorggroep stond open voor het idee. "Zo'n initiatief past in het beleid van ZZG Zorggroep om de woonzorgcentra en de wijk zoveel mogelijk bij elkaar te betrekken." Er was nog geen datum geprikt voor de kookavond.

PVV

Een familielid van een van de bewoners van Boszicht was het niet eens met het besluit, wat PVV-politica Marjolein Faber ter ore kwam. Zij riep het bestuur van ZZG Zorggroep op van het plan af te zien, omdat ze vreesde voor de veiligheid van de bewoners. GeenStijl schreef ook over het plan, waarna Boszicht en de initiatiefnemers veel negatieve reacties kregen.

De woordvoerder van de ZZG Zorggroep weet nog niet of er aangifte zal worden gedaan. "We beraden ons nog op vervolgstappen. We vinden het jammer dat we het besluit hebben moeten nemen het initiatief te annuleren, maar de belangen van onze bewoners staan voorop." 

STER reclame