Cameron bezoekt gebied overstromingen voor crisisberaad

Rubberbootjes varen over de straten om mensen uit hun huizen te halen EPA

De Britse premier David Cameron zal vanmiddag afreizen naar het noorden van Engeland voor een crisisberaad. Door hevige regenval heeft het gebied last gehad van flinke overstromingen. Cameron zal samen met de autoriteiten overleggen hoe zij vandaag het best te werk kunnen gaan.

Door de overstromingen zijn rond de 2000 huizen onderwater komen te staan. In een dag viel er net zoveel water als normaal gesproken in een maand. De Britse overheid wordt bekritiseerd om de slechte voorzorgsmaatregelen tegen overstromingen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nieuwe drone-beelden Carlisle

Extra tijd

Volgens een regeringswoordvoerder kan de overheid zelf niks kwalijk worden genomen, omdat niemand had kunnen voorspellen dat het zo veel zou regenen. De verdedigingswerken tegen water zouden volgens de overheid mensen extra tijd hebben gegeven om zich voor te bereiden op het water en de gevolgen van de overstromingen hebben beperkt.

Het leger is ingeroepen om mensen uit hun huizen te halen. Op andere plekken zijn mensen bezig met het opruimen van de rommel die het water heeft achtergelaten.

NOS / Lars Boogaard

STER Reclame