Amerikaanse straaljagers die meedoen aan luchtaanvallen op IS in Irak en Syrië AFP

Volgens de Syrische regering heeft de internationale anti-IS-coalitie een kamp van het Syrische regeringsleger onder vuur genomen. Bij die aanval met vier gevechtsvliegtuigen zouden drie militairen zijn omgekomen en dertien gewonden zijn gevallen. 

Damascus spreekt van een "daad van agressie". 

Eerste keer

De aanval op het legerkamp bij de oostelijk gelegen stad Deir al Zor, bij de grens met Irak, vond gisteravond plaats, maakte de Syrische minister van Buitenlandse Zaken op de televisie bekend. Deir al Zor is grotendeels in handen van de jihadisten van IS, maar het Syrische regeringsleger heeft nog enkele wijken in handen. 

Het zou de eerste keer zijn dat er zo'n confrontatie plaatsvindt tussen de coalitie en het leger van president Assad, sinds de door de VS geleide operatie ruim een jaar geleden begon.  

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, een Syrië-monitor met een groot netwerk ter plaatse, zegt dat vliegtuigen van de coalitie zeer waarschijnlijk het kamp onder vuur hebben genomen. De coalitie heeft nog niet op de berichten gereageerd.   

STER reclame