Gaston Pereiro
NOS Voetbal

Pereiro wil bij PSV altijd de bal hebben

Hij is met zijn twintig jaar nog jong en ook pas sinds de zomer in dienst van PSV, maar de ster van Gastón Pereiro is snel rijzende. Hoewel hij het vooral met invalbeurten moet doen, doet trainer Phillip Cocu vrijwel altijd een beroep op de Uruguayaan, die dat vertrouwen zelden of nooit beschaamt.

"Ik doe altijd mijn uiterste best als ik op het veld sta. In de competitie, tegen Manchester of tegen wie dan ook", vertelt de jongeling, die in juli voor zo'n zes miljoen euro overkwam van Club Nacional en voor vijf jaar tekende in Eindhoven. "Ik wil laten zien wat ik kan om een vaste plek te verdienen."

De ster van PSV'er Pereiro is snel rijzende

Een basisplaats lijkt de komende weken wel goed te zitten nu Luciano Narsingh door een blessure tot toekijken gedwongen is. Pereiro kwam al vaak als invaller voor de rechtsbuiten binnen de lijnen, hoewel beiden er een verschillende speelstijl op nahouden. "Narsingh is anders", beaamt de Uruguayaan. "Hij is heel snel. Ik ben graag aan de bal, ik wil assists geven en scoren."

Vrijheid

Cocu legt hem wat dat betreft geenszins aan de leiband. "Hij zegt dat ik moet verdedigen, het team helpen, maar ook dat ik moet aanvallen. Hij geeft mij veel vrijheid. Ik ben vrij om overal te zijn, om te spelen en op het doel te schieten. Hij is heel goed voor me."

Zijn twee treffers die PSV de zege bezorgden in het uitduel met Ajax begin oktober - nota bene bij zijn debuut als basisspeler - behoren tot de hoogtepunten in zijn eerste Eindhovense maanden.

'Pereiro exact Robben, maar dan beeldschoon'

Maar de Champions League-wedstrijd op Old Trafford tegen Manchester United viel ook niet te versmaden. "Ik was blij om in dat stadion met zo veel historie te mogen spelen. En mijn familie en vrienden zaten op de tribune."

Koud

Onder hen zijn vriendin, die nog studeert in Uruguay waar het nu aangenaam warm is. "Ja, een graad of 25. Heel anders dan hier. Toen ik hier voor het eerst kwam, dacht ik al: wat is het koud. Ze zeiden toen: wacht maar tot december of januari, dan is het pas echt koud. Maar dat hindert mij niet."

Liever focust Pereiro, die in zijn vijftien eredivisiewedstrijden tot nu toe tot vijf goals is gekomen, zich op het voetbal en met name de nabije toekomst. "In de competitie staan we vier punten achter op Ajax, maar we willen kampioen worden. En volgende week spelen we thuis tegen CSKA Moskou. We willen winnen om in de volgende fase van de Champions League te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl