ANP Pro Shots
NOS Voetbal

Advocaat roept Hagenaars op om ADO terug te kopen

Volgens Dick Advocaat heeft ADO Den Haag "een groot probleem". De oud-speler van de Haagse club voelt zich nog altijd zeer betrokken bij ADO en vreest dat dat niet gezegd kan worden van de Chinese eigenaar Hui Wang.

"Die heeft een keer een bedrag gestort om de club te kopen, maar hij komt vervolgens totaal niet meer over de brug", zegt Advocaat. "De mensen bij ADO werken zich een slag in de rondte, maar kunnen geen beleid voeren omdat ze niet weten wat die man eigenlijk wil."

Advocaat: ADO heeft een groot probleem

Advocaat roept daarom zijn Haagse connecties op om in actie te komen. "Misschien is het beter dat een aantal personen of bedrijven uit Den Haag wat geld bij elkaar brengt om ADO terug te kopen."

Gevraagd of dat een reële optie is, klinkt de voormalig bondscoach stellig. "Ja, dat geloof ik zeer. Er is namelijk enorme onvrede in Den Haag."

Groepje Haagse mannen

Bovendien zegt Advocaat toe om zelf ook zijn aandeel te leveren, mocht het zover komen. Bijvoorbeeld met een positie in de raad van commissarissen. "En met Rob Jansen, Kees Jansma en de advocaten Wim Nan en Harro Knijff daarbij hebben we dan een mooi groepje echte Haagse mannen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl